Mladší žáci opět v Železném Brodě

Mladší žáci opět v Železném Brodě

V sobotu 14. října, cestoval tým mladších žáků do Železného Brodu, kde se odehrálo třetí kolo Ústecko krajské ligy MLŽ.

V úvodu se kluci střetli s týmem Varnsdorfu. V prvním poločase se nám podařilo soupeře přehrát a vyhrát tak osobní obranu. Další poločas se začala projevovat zbrklost a nervozita hráčů, která měla za následek prohru.

Druhý zápas byl proti "domácímu" týmu z Jablonce n.N. Zápas se odehrával v podobném duchu jako proti Varnsdorfu. Kluci někdy zahráli krásnou akci, za kterou by se nemusel stydět ani tým starších žáků, a někdy prostě zahodili míč do autu. Pochválit musíme důraznost v obraně, kdy se i ten nejmenší hráč postavil do cesty mnohem většímu a ubránil jej.

Poslední zápas byl odehrán proti Liberci. Za Liberec hraje převážně ročník 2005, a tak je těžké se prosadit proti klukům, kteří jsou někdy i o tři hlavy větší. Avšak nelze upřít bojovnost a snahu hrát za každou cenu. Bohužel se nám nepodařilo vstřelit ani jeden gól. Do tohoto zápasu jsme zapojili kluky z přípravky, kteří dostali svých pět minut a musíme říci, že se vůbec neztratili.

Tým mladších žáků již nepůsobí dojmem ztracených dětí na hřišti. Začíná se již projevovat obrana 3:3, kdy jsou eliminováni střelci z dálky. Kluci však dělají spoustu chyb. Velké ztráty způsobují špatné přihrávky. Musíme pochválit Matěje Masojídka, který se postavil do branky, a velmi dobře odchytal celý turnaj. S týmem bude ještě hodně práce, ale již teď je znát zlepšení oproti předchozím turnajům.

Další turnaj nás čeká 22. října v Liberci.

Hráči: Jakub Vilacký, Matěj Masojídek, Petr Hruška, Vít Světelský, Patrik Dzurojurko, Vojtěch Rys, Jonáš Bédy, Nicolas Líbal, Petr Kudrhalt, Tomáš Záveský a Přemysl Šatný,
Brankář: Matěj Masojídek,
Trenér: Tomáš Jablonický, Vedoucí družstva: Stanislav Macht.

T.J.