Mladší žáci se začínají vyrovnávat soupeřům

V sobotu 5. květa vyjížděl tým mladších žáků na turnaj do Varnsdorfu jen se sedmi hráči, a tak sedm statečných odehrálo celý turnaj bez střídání.

TJ Slovan Varnsdorf x TJ Slavoj Děčín 15:12 (3:7)

Hráči nastoupili proti Varnsdorfu jistou vidinou porážky. Avšak již první minuty naznačili, že to Varnsdorf nebude mít tak lehké. Kluci přitvrdili v osobní obraně, dokázali přebírat hráče a dravě útočili na branku soupeře. První poločas skončil pro Děčín s pěti brankovým náskokem (7:3). V druhém poločase však přibylo spousta chyb a Varnsdorf nebezpečně dotahoval Děčín až do vyrovnaného výsledku v pět a dvacáté minutě. Děčínu již ke konci docházely síly a tak podlehl Varnsdorfu o tři branky. V tomto zápase vynikal především Petr Hruška, který si dělal z obrany soupeře dobrý den.

HK Chomutov x TJ Slavoj Děčín 21:3 (7:1)

Proti Chomutovu jsme snad ani házenou nehráli. Hráči celý zápas spíš odchodili a těšili se na ukončení trápení.

TJ ELP Jablonec n. N. x TJ Slavoj Děčín 11:15 (6:5)

Po důrazné domluvě v šatně hráči nastoupili proti týmu z Jablonce. Již od začátku bylo jasné, že Děčín je v útoku a obraně mnohem aktivnější. Hráči měli spoustu příležitostí vstřelit branky, namísto toho však ostřelovali brankáře, nebo trefovali reklamní transparenty kolem branky. První poločas skončil o jednu branku lépe pro Jablonec. Druhý poločas se odehrával více méně vyrovnaně a oba týmy se přetahovali o jednu branku. Děčínu začala fungovat obrana 3:3 a především díky důrazu obránců se jablonecké spojky nedostali blíž k brance než na devět metrů. V útoku začala prosazovat dvojice Hruška a Vilacký. V brance se konečně rozchytal Matěj Masojídek a dokázal vychytat to, co obrana propustila. V tomto zápase hráli opravdu všichni naplno a tak se Děčínu podařilo vyhrát.

HK FCC Lovosice x TJ Slavoj Děčín 17:8 (8:4)

Oba týmy předváděly splašenou házenou a bylo znát, že hráči již nemají příliš mnoho energie na rozdávání. Děčín s Lovosicemi odehrál celkem dobrý zápas. V první minutách dokonce vedl 2:0. V druhém poločase Lovosice nenabíraly brankový náskok a tak bylo skóre až do dvacáté minuty 9:6. Nakonec si Lovosice vzpomněli, že umí hrát házenou o trochu lépe a tak utekli na výsledek 17:8.

Děčín již začíná předvádět rychlou házenou. Začíná se nám vracet investice do obrany 3:3, kdy se hráči dokáží velice dobře zastoupit. Začíná se projevovat spolupráce křídla a spojky v rychlém útoku. S týmem však bude ještě hodně práce, než začne podávat stabilní výkony. Prosíme také rodiče aby si hlídali kdy jsou turnaje a kdy tréninky. Účast sedmi hráčů na turnaji je opravdu špatnou vizitkou pro náš oddíl.

Hráči a branky: Hruška Petr 21, Rys Vojtěch 9, Světelský Vít 5, Vilacký Jakub 1, Kučerová Natálie 1, Dzurojurko Patrik.
Brankář: Masojídek Matěj