Působení staršího žactva na Házenkářském festivalu 2016 v Lovosicích

Působení staršího žactva na Házenkářském festivalu 2016 v Lovosicích

Děčínští starší žáci se podruhé zúčastnili Házenkářského festivalu v Lovosicích a umístili se celkově na osmém místě.

První den turnaje

V pátek jsme měli před sebou dva zápasy o kterých jsme si myslely, že si jen dobře zatrénujeme. Na úvod turnaje na nás nastoupila Dukla Praha A a dá se říci, že jsme ji skvěle potrápily. Děčín předváděl na turnaji spíš silovou házenou, a tak dukelská obrana mělo co dělat aby dokázala odrazit nápor děčínských hráčů. V obraně jsme, o proti moderním trendům, uplatňovali systém 6:0, díky tomu měli dukelští velký problém dostat se blíž k brance a přes les bloků šlo jen těžko střílet z dálky. V bráně nás docela dobře podržel Martin Kramer a v útoku zase exceloval Matěj Plachý. Ostatní hráči se taktéž zapojovali jak do individuálních akcí, tak i do herních kombinací zakončené gólem. Bohužel, tvrdá a důrazná obrana byla někdy až za hranou a tak Děčín v oslabení rychle ztrácel dvou brankové vedení. Po návratu vyloučeného hráče se zase tato ztráta doháněla a až do posledních minut to vypadalo na první vítězství. Poslední chyba v obraně však znamenala další vyloučení a následnou prohru 14:17 (8:6). I tak tento zápas předznamenal úspěšné vystupování týmu na turnaji.

Dalším soupeřem byl Talent Plzeň. S tímto týmem se kluci v historii nikdy nesetkali. Hned na začátku se ukázalo, že Plzeň nemá v názvu "talent" jen tak pro nic za nic. Kluci sice chvilku hráli vyrovnaný zápas (do páté minuty to vypadalo na remízu), dokud se nezačali prosazovat z dálky téměř dvou metrové spojky Talentu Plzeň. Děčín nakonec podlehl 7:18 (3:8).

Druhý den turnaje

Druhý den na turnaji byl pro Děčín velmi úspěšný. Dá se říci, že každého soupeře Děčín porazil rozdílem třídy. První zápas se odehrál proti Házenkářským nadějím z RHC. Zde bylo rozhodnuto již od začátku a kluci si po celou dobu udržovali dvou až tří brankový náskok. Úplný zlom nastal v druhé polovině, kdy se rozjel Děčínský branko stroj Matěj Plachý a Jiří Havel. Děčín si tak odnesl cenný skalp RHC - 20:14 (10:7).

Dalším na řadě byl německý SG Spergau. V minulém ročníku nás tento tým porazil o osm branek, ale letos ve stejném složení podlehl 18:12 (9:5).

Posledním na řadě byl Mělník 03. Zde si již mohli zahrát kluci ze střídačky, protože tento tým byl nejslabší v tabulce. Do sestavy tedy byli nominováni všichni kluci, kteří budou hrát v letošní sezóně a bylo vidět, že práce na této lajně bude ještě hodně. Zápas skončil výhrou v poměru 17:8 (9:4).

Poslení den

Posledním den pro nás už tak úspěšný nebyl. Protože jsme postoupili ze základní tabulky z třetího místa, mohly jsme bojovat už jen o páté až osmé místo. Naším prvním soupeřem v Play Off byla Dukla Praha B. Kluci se s tímto týmem neustále přetahovali o vedení. Na tomto zápasu se bohužel podepsal velmi špatný výkon rozhodčích. Sepsání všech odpískaných nesmyslů a neodpískaných faulů, případné nesmyslné vyloučení Lukáše Plachého v poslední minutě, by asi vydalo na samostatný článek. Vrchol "umu" ukázali páni rozhodčí v prodloužení, kdy Dukelský hráč po pěti krocích vstřelil vítězný gól a Děčín tak podlehl Dukle Praha B 11:12. Bohužel, díky uvolněné hře se nám velmi vážně zranil jeden z hráčů!!!

Poslední zápas se již konal proti Liberci. Kluci byli z předchozího zápasu natolik znechuceni, že se již rozhodli dohrát ve zdraví. Nakonec se protočila celá střídačka a branku obsadil David Taborschi, který předvedl několik vynikajících zákroků. Nakonec jsme s Libercem prohráli v poměru 9:22.

Celkové osmé místo je velkým úspěchem. Cíl, porazit tři družstva, jsme dodrželi. Doufejme, že v budoucnu bude mít více štěstí a zaútočíme i na výše postavené umístění. Další velký turnaj bude v Mostě a chystáme se taktéž navštívit Prague Handball Cup 2017.

Účastníci: Lukáš Plachý, Matěj Plachý, Štěpán Krejčí, Jiří Havel, Daniel P. MacRae, Jiří Černý, Jakub Choc, Martin Kramer, Tomáš Frýda, Martin Harth, David Taborshi a Ladislav Loukota. Trenéři: Stanislav Macht a Tomáš Jablonický.

Další odkazy: Hazená lovosice: Třetí ročník Házenkářského festivalu je minulostí, Facebook s fotogalerií