Úspěch minižáků na turnaji MegaMini v Liberci

Úspěch minižáků na turnaji MegaMini v Liberci

Nejmladší házenkáři se ve dnech 15. až 17. června zúčastnili turnaje MegaMini v Liberci. Na tuto akci se sjíždí nejlepší týmy z celé ČR a dá se považovat za neoficiální mistrovství minižactva. Turnaj se odehrává systémem 6+1 a hraje se 2x10 minut s pěti minutovou přestávkou. Tým Děčína se skládal ze čtrnácti hráčů (ročník 2007 až 2009), kteří velkou házenou hrají necelý rok. I proto jsme očekávali výsledné pořadí někde v druhé polovině. 

Ze základní skupiny se nám podařilo postoupit ze třetího místa, což pro nás bylo velkým překvapením. Do prvních bojů proti silnějším soupeřům v nadstavbové části, jsme se pustili hned ze sobotního rána a ze čtyř zápasů se nám podařilo vyhrát pouze dva. Je však potřeba pochválit všechny hráče za velmi agresivní obranu, proti které si většina týmů nevěděla rady a díky které jsou některé výsledky spíše z fotbalové říše. V nadstavbové části jsme se dokázali probojovat k pátému místu v tabulce a v sobotu večer bylo jasné, že si v neděli zahrajeme o deváté místo. 

Během sobotního dne byl připraven bohatý doprovodný program pro děti a dospělé. Na fotbalovém hřišti vyrostla obří skluzavka. Možnost nechat si nakreslit na obličej obrázek využili především kluci k zastrašení soupeře na hřišti. Večer pak bylo připraveno opékání buřtů, fireshow, nebo ukázka freestyle fotbalu.

Poslední den jsme zahájili turnajem 4+1. Na tuto doplňkovou soutěž jsme nasadili všechny hráče, kteří si v nástavbové části moc nezahráli. Opět se ukázalo, že malou házenou hrát umíme a soupeře jsme lehce přehrávali. Bohužel jsme nemohli nastoupit na poslední zápas, protože čas zápasu kolidoval se zápasem o deváté místo.

Zápas o deváté místo proti TJ Sokol Nové Veslí byl velmi vypjatý. Z obrany padaly dvouminutové tresty, v rychlých protiútocích se nám jen z části dařilo proměňovat a přes našeho brankáře prošla jen málokterá střela. Závěr utkání se nám však nepovedl a soupeř mohl oslavovat deváté místo.

Závěrem chceme poděkovat všem zúčastněním – dětem, rodičům a trenérům. Pro oddíl házené je desáté místo na turnaji MegaMini nejlepším výsledkem za posledních pět let. Je vidět, že díky dobré práci s dětmi a mládeží na sebe nenechají výsledky dlouho čekat, a jsme si jistí že ty nejlepší úspěchy nás teprve čekají.

 

TOP10

  1. TJ Lokomotiva Louny
  2. Dukla Praha žlutá
  3. HBC Continental Jičín I
  4. TJ JM Chodov Praha
  5. HK FCC Město Lovosice I
  6. Liberec Handball modří
  7. HCB Karviná
  8. Radebeuler HV I
  9. TJ Sokol Nové Veselí
  10. TJ Slavoj Děčín

 

Výsledky:

  • Slavoj x TJ Sokol Bělá pod Bezdězem 9:2
  • Slavoj x TJ Sokol Úvaly 9:2
  • Slavoj x Liberec Modří 4:9
  • Slavoj x TJ Sokol Vršovice 10:1
  • Slavoj x Radebeuler HV I 11:15
  • Slavoj x HBC Continental Jičín II 8:6
  • Slavoj x HBC Continental Jičín I 4:10
  • Slavoj x TJ Chodov Praha 3:13
  • Slavoj x Jiskra Zruč nad Sázavou 8:5
  • Slavoj x HBC Strakonice 4:3
  • Slavoj x TJ Sokol Nové Veselí 10:13 - o 9. místo