Začíná nová házenkářská sezóna

Začíná nová házenkářská sezóna

V sozóně 2018/2019 čeká naše házenkářské děti plno sportovních zážitků.

Náš oddíl házené, TJ Slavoj Děčín, začíná růst, a z malého odílu o pár hráčích se pomalu stává střední oddíl zaměřený především na práci s dětmi a mládeží. To nás velic těší, a proto bychom vám chtěli v následujících řádcích představit nadcházející sezónu 2018/2019.

Mladší žáci

Mladší žáci se letos účastní unikátní soutěže tří krajů - Ústeckého, Libereckého a Královéhradeckého kraje. V soutěži se bude hrát o umístění v divizi Ústeckého kraje a zároveň se budou hrát prolínací turnaje tří krajů, kde si zahrajeme s kromě již známými týmy z našeho kraje, i s týmy z Náchoda, Jičína nebo Hradce Králového. Celá soutěž bude zakončena velkým turnajem v Liberecké sportovní aréně, kde se sjedou všechny týmy. Mladší žactvo dále čáka více denní turnaje v Lovosicích, v Mostě, nebo mezinárodní turnaje v Praze - Prague Handball Cup. Krom toho se nám podařilo navázat i kontakt s německým klubem a v měsíci říjnu si k nim pojedeme zahrát přátelské utkání.

Minižactvo

Minižáci budou opět hrát soutěž mini žáků 4+1 Ústeckého kraje. Letos se do soutěže přihlásil rekordní počet družstev (12) a soutěž již není OPEN. Stejně jako mladší žáky, čeká mini žactvo více denní turnaje v Lovosicích, nebo v Liberci. V listopadu pak dojde k oddělení mini žactva od přípravky, a každé družstvo bude mít stálého trenéra, asistenty, vlastní tréninkové časy a tělocvičny.

Přípravka

Velice nás těší zájem dětí z řad nejmenších, a tak máme v plánu přihlásit do soutěže i je. Také se budeme snažit doplnit házenkářskou školku pěti až šestiletých.

Užší spolupráce se základními školami

V měsíci září a říjen proběhne na většině škol v Děčíně nábor do našeho oddílu. Náš náborový trenér předvede na ukázkových hodinách trénink házené a bude se snažit získat co nejvíc zájemců pro náš sport.

Pro rok 2019 připravujeme nový formát školní ligy. Do ligy vstoupí sponzor, který bude celou školní ligu zaštitovat. V každém kole školní ligy budou vyhlášeny první tři nejlepší týmy a zároveň všichni účastníci dostanou nějakou tu odměnu za účast. Školní liga bude koncipována jako nábor pro TJ Slavoj Děčín a bude  se minimálně dvakrát ročně odehrávat na našem domácím hřišti. Krom samotné hry, bude pro děti připraveno plno soutěží, které vyplní prostor mezi zápasy. Věříme, že se nový formát školní ligy bude dětem a učitelům líbit.

Trenéři a asistenti

Do našeho oddílu se nám podařilo získat nové trenéry a asistenty. Jsme za to rádi, protože jenom díky práci těchto lidí může náš oddíl fungovat a díky nim chodí děti na trénink rády. V letošním roce budeme mít i stálého trenéra brankářů.

Materiální zajištění

Díky sponzorům, podpoře z města, kraje a MŠMT, se nám začíná dařit i finančně, a tak v nadcházející sezóně plánujeme obnovit sady dresů, pořídit tréninkové trička, teplákoky a vybavení pro trénink.