Házenkářský festival 2018

Házenkářský festival 2018

Od pátku 7.září až do neděle 9.září bojovali naši mini a mladší žáci na Házenkářském festivalu v Lovosicích. Do Lovosic se sjelo celkem 61 týmů ze tří zemí aby bojovali o medajle a umístění ve třech kategoriích - mini, mladší a starší žáci.

Do Lovosic se vydala dvacetičlenná výprava složená z dvaceti dětí a čtyřčlenného realizačního týmu.

Mladší žáci byli složeni z kluků a holek ročník 2006 a 2007. Na pomoc nám přijeli i tři kluci z Varnsdorfu (Lukáš Rybář, Štěpán Filip a Tilner Václav), kteří společně s našimi dětmi skvěle reprezentovali TJ Slavoj Děčín. Tým mladších žáků podával na turnaji velmi dobré výkony. Žáci dokázali porazit družstva jako Dukla Praha, Tatran Litovel či TJ Spartak Příbram. Na druhou stranu nedokázali konkurovat Lovosicím, Hostivícím či Kolínu. Žáci postoupili ze základní části, po prohře s Lovosicemi, ze třetího místa a mohli tak bojovat o deváté až šestnácté místo. Postupně pak dokázali porazit silného soupeře z Litovle a po prohře s Hostivicemi o 9. až 10. pak bojovali o 11. místo s Duklou - kterou porazli se čtyřbrankovým náskokem. Obrana mladších žáků od posledních utkání v červnu velice přitvrdila, důkazem je poločas s Kolínem 4:1, kdy kolínští nebyli schopni proniknout na šestku. V brance nám skvěle zachytal Matěj Masojídek a pomalu se začíná dařit i rychlý protiútok v první a druhé vlně. Mladší žáci se umístili na skvělém 11. místě (z 24 týmů) a jedná se o další úžasný výsledek tohoto roku.

Výsledky

  • TJ Slavoj Děčín x Spartek Příbram 16:5
  • TJ Slavoj Děčín x HC Kolín 4:10
  • TJ Slavoj Děčín x HSK Město Lovosice 10:16
  • TJ Slavoj Děčín x Tatran Litovel 14:12
  • TJ Slavoj Děčín x Lion Hostivice 06 5:15
  • TJ Slavoj Děčín x Dukla Praha 14:10

I mini žáci se na turnaji neztratili a umístili se na solidním 17. místě (taktéž z 24 týmů). V kategorii mini 4+1 však nehledíme na výsledky, ale snažíme se o to, aby si zahráli opravdu všichni, a domů přijeli děti nadšené z celé sportovní akce. Jsme rádi, že mini žáci už chápou hru, dokáži si přihrát do běhu a pěkně se uvolnit. Taktéž jsme zjistili menší nedostatky, které se budeme snažit během tréninků odbourat.

Mezi zápasy se odehrával bohatý doprovodný program. V pátek na děti čekalo večerní kino ve sportovní hale. Pro trenéry byl připraven zajímavý seminář od pana Mariána Jelínka. V sobotu jsme se podívali na extraligové utkání HSK Město Lovosice x Dukla Praha. Po extraligovém zápase se odehrálo před zimním stadiónem vystoupení kapel a po koncertu proběhl krásný ohňostroj. Nakonec všechny děti dostali za výbornou reprezentaci zmrzlinu a účastnické medaile.

Děkujeme Spolchemii za sponzorský dar, Lovosicím za již pátý ročník turnaje a těšíme se na další rok.

Veškeré výsledky naleznete na Sportnect.com, fotogalerie na www.facebook.com/hazenadecin.