Prague Handball Cup 2019 - mladší žáci

Prague Handball Cup 2019 - mladší žáci

Mladší žáci na mezinárodním turnaij Prague Handball Cup 2019 předvedli vysoké výkony a dokázali nemile překvapit favority turnaje.

Mladší žáci trávili Velikonoce na prestižním turnaji Prague Handball Cup. TJ Slavoj Děčín odehrál turnaj pod hlavičkou partnerského klubu z Varnsdorfu. Celé akce se zúčastnilo celkem 635 týmů z celého světa a v naší kategorii mladších žáků jich bylo přesně 90. Náš složený tým bojoval velmi statečně od prvního hracího dne.

První hrací den

První utkání proti týmu Hilsenheimu z Francie naši borci vyhráli s dvoubrankovým rozdílem 18:16. Zápas byl od začátku kontrolován s mírným brankovým náskokem. A však tým z Francie dokázal v posledních minutách vyrovnat. Díky chybám francouzského týmu jsme dokázali zvítězit a odnést si první body z turnaje.

Větší oříšek byl tým RK Poreč z Chorvatska. Chorvati byli v tomto zápasu mírnými favority. Zápas byl velice vyrovnaný a Chorvatům se dařilo pronikat na naší šestku. Díky skvěle postavené brance se jim však nedařilo proměňovat. Naopak nám se podařilo vyčkávací taktikou poměrně snadno zakončovat. Chorvati nakonec ztráceli nervy a pod kupícími se chybami podlehli našemu týmu 8:11.

Poslední zápas dne proběhl proti HCB Karviné. Tento tým byl jeden z elitních týmů turnaje. Naši se však Karviné nezalekli a hrdinně odolávali náporu na branku. Trenéři opět zvolili taktickou hru, kdy hráči drží co nejdéle míč s velice důraznou obranou 6:0. Karviné se nám dařilo odolávat do 25. minuty s rozdílem pouhých dvou branek. Trenéry Karviné však zachránilo před infarktem pravé křídlo, které dokázalo během závěrečných minut nastřílet pět branek a zlikvidovat tak rodící se překvapení turnaje. Konečný výsledek byl 11:19 pro Kravinou. Tento zápas hodnotíme velice kladně a jeho průběh byl pro nás velkým překvapením.

Druhý hrací den

V sobotu ráno na nás čekal tým ze Švédska (IK SÄVEHOF III). Bohužel tento zápas byl celý v režii švédských hráčů. Složený tým Slavoje a Slovanu bohužel ještě na hřišti dospával předešlou noc. Proti rychlému útoku a vysoké disciplinovanosti Švédů jsme nebyli schopni zareágovat. Z hrací plochy jsme odešli s nedůstojnou porážkou 4:15.

Druhý zápas jsme si spravili chuť. Díky prohře Chorvatů nad Švédy, jsme již měli jistý postup ze třetího místa do hlavní části turnaje. Stačilo tedy jen potvrdit naše kvality. Namotivovaní hráči nastoupili proti TJ Loko Vršovice. V tomto zápase jsme soupeři nedali moc prostoru. Po taktické přípravě jsme zvolili hru na dva pivoty. Vršovice nedokázali na tuto situaci odpovědět a tak jsme hravě překonávali jejich obranu. Nakonec dostala prostor i lavička, kdy při stavu 2:12 byli staženi klíčoví hráči. Vršovice podlehly naší hře 8:19.

Třetí hrací den

Třetí hrací den v hlavní části turnaje byl pro nás už jen za odměnu. Věděli jsme, že pro ti top týmům už toho moc nezmůžeme, a že sil již není nazbyt. Vyzdvihnout se však dá zápas proti řeckému týmu AC Papasideris Koropi. Tento tým byl jedním z favoritů turnaje. Avšak náš tým dokázal dlouhé minuty vzdorovat a dokonce si ukousnout slušný čtyřbrankový náskok. Jenže unavení hráči po desáté minutě začali dělat jednu chybu za druhou. Z hlavní části turnaje jsme tak nepostoupili a z turnaje jsme vypadli. Konečné pořadí na turnaji odhadujeme někde kolem třicátého místa - to je v této konkurenci velice dobrý výsledek a pro Slavoj a Slovanu jeden z největších úspěchů v historii obou klubů.

Složený tým Slavoje a Slovanu předvedl na turnaji Prague Handball Cup velice pěknou házenou. Ukázali jsme všem, že umíme soupeře nepříjemně potrápit. Spolupráce se Slovanem bude pokračovat i v herním ročníku 2019/2020, kdy společně sestavíme tým starších žáků. Další vystoupení složeného týmu plánujeme na turnaji "Házenkářský festival v Lovosicích".

Trenéři: Oldřich Rybář, Tomáš Jablonický

Fotogalerie z turnaje

Výsledky ve skupinách