Další úspěch mladších žáků - první na turnaji ve Varnsdorfu

Další úspěch mladších žáků - první na turnaji ve Varnsdorfu

V sobotu 9.2.2019 zajížděl tým mladších žáků na přípravný turnaj do Varnsdorfu. V týmu bylo i několik talentovaných hráčů z kategorie MINI.

První zápas jsme odehráli s domácím Slovanem. Slovan se nám zatím v této sezóně nepodařilo porazit, a vždy jsme odcházeli z palubovky s remízou. Pro tentokrát tomu nebylo jinak. Děčínští sice dlouhé minuty drželi několika brankový náskok, ale o ten přišli díky chybám v obraně. Slovan nás dotáhl v posledních minutách na skóre 14:14. Remíza z tohoto zápasu, se pak musela rozhodnout v sedmi metrových hodech na konci turnaje. Základní rozstřel, kdy sedmičky házelo jen pět hráčů, skončil opět nerozhodně. Nakonec rozhodla náhlá smrt - hráč Slovanu nevsítil branku a náš minižák Tomáš Záveský vstřelil vítězný gól.

Dalším soupeřem byl Jablonec "A" a "B". Tým Jablonce se skládá z méně zkušených hráčů, kteří teprve v kategorii MLŽ začínají. Proti Jablonci "A" jsme měli v prvních minutách problémy, ale pak se ukázala převaha Děčína a hráči tento zápas v pohodě dohráli. Proti Jablonci "B" nastoupili, v druhé polovině, komplet hráči z ročníku 2008/2009 a rozehraný zápas, od starších spoluhráčů, s přehledem dohráli.

Mezi zápasy se konal i mini turnaj minižáků. Již tradičně není při zápasu v kategorii MINI zobrazováno skóre, a tak se dá hodnotit pouze herní projev hráčů, který byl velice dobrý.

Tým MLŽ se neustále zlepšuje. Jsme rádi, že do kádru zapadají i mladší hráči z nižších kategorií. Trochu ještě vázné obrana a v útoku se občas objeví nervozita, ale to není nic co by se nedalo na trénincích napravit.

Nejlepším brankářem turnaje byl vyhlášen děčínský Jakub Kouba. Nejlepším střelcem již tradičně Petr Hruška.

Výsledky

TJ Slavoj Děčín x TJ Slovan Varnsdorf - 14:14 (4:3 na sedmičky)

TJ Slavoj Děčín x TJ ELP Jablonec nad Nisou "A" - 7:13 13:7

TJ Slavoj Děčín x TJ ELP Jablonec nad Nisou "B" - 4:18 18:4

Trenér: Jablonický Tomáš
Vedoucí: Macht Stanislav
Asistent: Macht Petr
Hráči: HRUŠKA Petr, MASOJÍDEK Matěj, MOŠNOVÁ Anna, KOUBA Milan Jakub, DZUROJURKO Patrik, RYS Vojtěch, MARTÍNEK Maxim, BÉDY Jonáš, ZELENKA Jakub, JANČÁREK David, ZÁVESKÝ Tomáš, KUDRHALT Petr, BERAN Luděk, MACHT Josef