Domácí turnaj mladších žáků se odehrál na palubovce v Ústí

Domácí turnaj mladších žáků se odehrál na palubovce v Ústí

Mladší žáci odehráli svůj domácí turnaj ve sportovní hale TJ Spartak v Ústí nad Labem. Turnaj jsme byli nuceni přesunout z hřiště do sportovní haly kvůli deštivému počasí. Nemožnost odehrát domácí turnaj v Děčíně nás velice mrzí, ale v našem městě (které reprezentujeme) nebyla za několik let vyjednávání doposud žádná vhodná víceúčelová sportovní hala postavena.

Tým mladších žáků byl složen z kluků a holek ročníku 2006 až 2009. Musíme pochválit všechny hráče a hráčky - turnaj odehráli s velkou chutí.

První zápas proti HK Lovosice A se odehrál v osm hodin ráno. Naštěstí byli hráči dostatečně probuzení. Překvapením pro nás byla remíza v osobní obraně (3:3) a následný celý průběh utkání. Lovosice sice odešly z palubovky se dvěma body, ale prohra o devět branek s tímto TOP týmem trenéry dostatečně uspokojila.

Druhý zápas proti HK Baník Most byl napínavý. Hráči Slavoje si udělali mírný náskok po odehrání osobní obrany (2:0), který následně ztratili při kupících se chybách. Do druhého poločasu Slavoj nastupoval s dvoubrankovou ztrátou. Po zbytek utkání se Slavoj přetahoval s Baníkem o dvě branky. V poslední minutě zápasu dokonce Baník stáhl náskok o jednu branku a při naší další chybě v útoku to už vypadalo na remízu. Nakonec jsme dokázali zadržet tlak Baníku na naší branku a do šaten jsme odešli se dvěma body.

Třetí zápas proti TJ Lokomotiva Louny jsme se rozhodli pojmout tréninkově. Do osobní obrany nastoupil základ, který dokázal držet prvních pět minut krok. Po odehrané osobní obraně (5:8) nastoupila střídačka. Zápas proti Lokomotivě nelze moc dobře hodnotit. Naši hráči mají znatelný hráčský deficit a nemůžeme se poměřovat s týmem, který obsazuje první příčky na všech turnajích. Konečný stav 11:33 byl o něco lepší než při posledním setkání v Jičíně.

Poslední zápas turnaje proti HK Chomutov byl už zcela pod taktovkou Slavoje. Základ měl za úkol nastřílet co nejvíce branek, po té byla nasazení kompletní lavička. Jsme rádi, že si hráči vyzkoušeli dvojitý kříže, shozy na pivota a rychlé protiútoky. Minižáci zase překvapili svoji bojovností a dokázali se prosazovat ze všech postů. Musíme také pochválit skvěle chytajícího Koubu, který tento zápas dohrál i s naštípnutým palcem.

Z turnaje máme dobrý pocit. Získané čtyři body nás pomalinku posouvají v tabulce. Hráči ze základu se neustále zlepšují. Nejmladší hráči se na hřišti neztrácejí a dokážou konkurovat o dva až tři roky starším soupeřům. Další turnaj nás čeká v Liberci 25. května, kde se sejdou všechny týmy z Ústeckého, Libereckého a Krolovhradeckého kraje.

Výsledky:

  • TJ Slavoj Děčín x HK Lovosice A - 11:20 (6:11)
  • TJ Slavoj Děčín x HK Baník Most - 16:15 (6:8)
  • TJ Slavoj Děčín x TJ Lokomotiva Louny - 11:33 (7:19)
  • TJ Slavoj Děčín x HK Chomutov - 22:13 (13:5)

Sestava a branky: Hruška Petr (21), Rys Vojtěch (15), Bédy Jonáš (7), Světelský Vít (5), Záveský Tomáš (3), Mošnová Anna (2), Procházka Josef (2), Jančárek David (2), Dzurojurko Patrik (1), Líbal Nicolas (1), Masojídek Matěj (1), Kučerová Natálie, Zelenka Jakub, Kudrhalt Petr, Kouba Jakub (brankář)