Házenkářská sezóna 2019/20 je v plném proudu

Házenkářská sezóna 2019/20 je v plném proudu

Házenkářska sezóna je již v plném proudu. Starší žáci si zajeli zahrát do Dvora Králového a mladší žáci ukořistili první body v Lovosicích.

S vystoupením starších žáků ve Dvoře Králové jsme spokojeni. Sice se ještě nepodařilo sebrat body, ale dokázali jsme odehrát dva celkem vyrovnané zápasy proti Náchodu a Liberci. Na druhou stranu se vůbec nedařilo proti Jičínu, který je technicky daleko před naším týmem.

 

Poslední zápas proti domácím se podařil jen z poloviny. Klukům chyběla v prvním poločase vůle hrát (4:9). Druhý poločas, po důrazné domluvě a změně obranného systému z 6:0 na vysunutou obranu 3:3 s oříznutím křídel, jsme náskok soupeře pomalu ukrajovali až na vyrovnaný výsledek 12:12. Bohužel se nám nevydařila koncovka a vidina prvních bodů se vytratila (13:15). 

 

Tým starších žáků měl velkou marodku a chyběli klíčoví hráči. Další turnaj se odehraje v České Lípě ve sportovní hale 13.10.

 

Mladším žákům se v Lovosicích dařilo znatelně lépe. Mladíci dokázali remízovat s Mostem (v poslední minutě vedli dokonce o jednu branku) a porazili domácí béčko. Víme že svěřenci Stanislava Machta umí hrát celkem dravou a pěknou házenou a, že jednou budou kvalitním soupeřem pro ostatní týmy. Mladším žákům chyběli hráči ročníku 2007, který hrál se staršími žáky ve Dvoře Králové. Momentálně jsou mladší žáci na čvrtém místě v tabulce s nízkou bodvou ztrátou za Mostem.