Házenkářský víkend

Házenkářský víkend

První házenkářský víkend v nové sezóně se odehrával nejen na hřištích, ale i na Mariánské louce pod zámkem.

V sobotu 16.září 2017 se odehrávali dvě akce. První byla prezentace házené na Tyršově Děčíně. U našeho stánku se mohli děti a rodičové dozvědět něco málo o našem sportu a zkusit si vystřeli na golmana, nebo trefit kuželku. Odměnou pro děti pak bylo sladkost. Děkujeme organizátorům z DDM, že jsme se mohli této akce účastnit a už se těšíme na další rocčník.

Současně s akcí Tyršův Děčín se odehrával turnaj minižáků v Mostě. Bohužel tento turnaj poznamenala velká narodka a tak děti odjížděli na turnaj v počtu sedmi hráčů (většina nováčků). I tak se dětem tento turnaj líbil a všichni si zahráli. Další turnaj bude na domácí půdě v Děčíně.

V neděli pak odehráli svůj první turnaj mladší žáci. Tento tým je složen z ročníku 2006 a 2007, z kluků, kteří házenou hrají ani né rok. Cílem týmu pro tento rok není vyhrávat a sbírat body, ale naučit se základy hry. Soutěž mladších žáků je v kraji rozdělena na dvě skupiny. východ a západ. Děčín spadá do skupin východ společně s TJ Slovan Varnsdorf , ELP TJ Jablonec a Liberec Handball. Skupina je slabší a tými se skládají právě z nezkušených hráčů. Po odehrání dvou kol, se obě skupiny rozdělí na lepší - která bude bojovat o medajle, a na horší - která bude spíš zbírat zkušenosti do dalšího ročníku. Další turnaj mladších žáků bude v sobotu v Jablonici nad Nisou.