Minižáci šestí na Házenkářském festivalu

Minižáci šestí na Házenkářském festivalu

Další velký úspěch nejmenších házenkářů. Na Házenkářském festivalu se umístili na šestém místě.

I letos se náš oddíl zúčastnil Házenkářského festivalu v Lovosicích. První zářijový víkend (3. až 5. září 2021) se do Lovosic sjelo dvacet dva týmů z celé České republiky. Bohužel kvůli vládnímu nařízení byla akce ochuzená o zahraniční týmy z Německa a Slovenska. Kluci odehráli celkem osm zápasů během tří dnů a nevedli si vůbec špatně.  

První a druhý zápas v základní skupině proti HSK Tygři ÚL (19:11) a Házené Mělník (15:5), byl pro miníky příjemným úvodem do turnaje. Další zápas proti HC Dukle Praha už však tak jednoznačný nebyl. Vyrovnané utkání proti Dukle nakonec skončilo naší prohrou 18:20. Porazit poslední dva soupeře v základní tabulce, nebylo pro nás už tak těžké. Miníci vybojovali další dvě výhry nad HBC Jičín Modří (14:7) a Lions Hostivice 2 (18:6). Děčínští minižáci obdrželi v základní skupině osm bodů a z druhého místa postoupili do závěrečných bojů o první až osmé místo.

O boje o umístění kluci narazili na skvěle hrající tým TJ Sokola Telnice. Telnice s našimi miníky neměla žádný větší problém a porazila nás vysoko 14:28. Touto prohrou se trenérům a hráčům rozplynul sen na medailové umístění. Další boje už byly "jen" o páté až osmé místo. O umístění jsme se pak poprali s týmem z Chodova, který kluci porazili výsledkem 20:14. Poslední zápas o páté a šesté místo jsme si dali opáčko s HC Dukla Praha. Dukla nás opět porazila o dvě branky výsledkem 16:18 a miníci obhájili loňské vynikající šesté místo.

Turnaj samozřejmě není jenom o házenkářském soupeření. Všichni si mohli užit extraligový zápas, ohňostroj, promítání filmu a třeba si i vyzkoušet "skákající boty". Musíme poděkovat našemu malému fanklubu - byl jeden z nejhlasitějších a hnal kupředu nejen naše nejmenší. Velký dík a klobouk dolů si zaslouží lovosičtí pořadatelé, jenž dokázali uspořádat takto velký turnaj v době, která podobným akcím moc nepřeje. Moc děkujeme, a za rok zase!

Výsledky

Základní skupina

  • TJ Slavoj Děčín x HSK Tygři UL - 19:11
  • TJ Slavoj Děčín x Házená Mělník - 15:5
  • TJ Slavoj Děčín x HC Dukla Praha 1 - 18:20
  • TJ Slavoj Děčín x HBC Jičín Modrá - 14:7
  • TJ Slavoj Děčín x Lions Hostivice 2 - 18:6

Umístění 1. až 8. místo

  • TJ Slavoj Děčín x TJ Sokol Telnice 14:28
  • TJ Slavoj Děčín x TJ JM Chodov 20:14
  • TJ Slvaoj Děčín x HC Dukla Praha 1 - 16:18

Trenér: Macht Petr
Vedoucí: Světelský Luboš
Foto album: https://photos.app.goo.gl/br7CPi9M3yw76fpg9