Mladší žáci odehráli domácí turnaj na palubovce v Ústí nad Labem

Mladší žáci odehráli domácí turnaj na palubovce v Ústí nad Labem

Poslední turnaj "podzimní" části Ústecko krajské ligy mladších žáků se odehrál na palubovce v Ústí nad Labem.

V neděli 21.ledna tým mladších žáků odehrál svůj domácí turnaj na palubovce v Ústí nad Labem. Kluky nemůžeme hodnotit na základě výsledků v turnaji. Jedná se o mužstvo, které vstoupilo do soutěže bez předchozích zkušeností s házenou 6+1. Můžeme však říci, že se hráči postupně zlepšují a pomalými krůčky se blíží k prvním získaným bodům. 

Turnaj se hrál systémem deseti minut nařízené osobní obrany s jednoúderovým driblinkem, a dvaceti minut hry s volitelnou obranou.

TJ Slavoj Děčín x Ústí nad Labem (os 4:5, zápas 9:19)

Tým Ústí nad Labem byl do turnaje zařazen mimo soutěž abyl složen z holek ze Spartaku a z kluků z Tygrů. Děčínští žáci stačili uhrát vyrovnaný poločas a prvních pět minut druhého poločasu. Fyzická převaha Ústí však převýšila naší hru plnou špatných přihrávek a zbrklých protiútoků a tak zápas skončil 9:19 pro Ústí nad Labem.

TJ Slavoj Děčín x Liberec Handball (os 1:5, zápas 5:22)

Liberec je technicky vyspělejší. V sestavě mají starší kluky, kteří jsou tělesně zdatnější a zkušenější. Děčín však dokázal neustále útočit na branku a dostávat Liberec pod tlak. Bohužel kluci buď netrefí branku, ostřelují brankáře, nebo technickou chybou dojde ke ztrátě míče. Obrana občas zafungovala a někdy došlo k totálnímu výpadku.

TJ Slavoj Děčín x TJ Slovan Varnsdorf (os 3:6. zápas 7:15)

V zápase opět docházelo k technickým chybám, ztrátám míče a neproměňování šancí. Navíc klukům rychle docházely síly. Slovan Varnsdorf je technicky i fyzicky na podobné úrovni ale zatím jsme jej nedokázali alespoň ohrozit natož porazit.

TJ Slavoj Děčín x TJ ELP Jablonec n.N. (os 6:7, zápas 12:13)

Tento zápas se klukům z Děčína velice povedl. Děčín držel Jablonec neustále pod tlakem a dokonce začala fungovat i obrana. S Jabloncem jsme se neustále přetahovali o jeden gól a nakonec jsme měli šanci vyrovnat výsledek při poslední sedmičce, kterou jsme bohužel neproměnili.

Turnaj byl poslední akcí "podzimní" části. Děčín z posledního místa spadl do divizní skupiny a tak bude na jaře hrát se slabšími týmy. V divizi Ústeckého kraje mladších žáků potkáme TJ Slovan Varnsdorf, TJ ELP Jablonec n.N. a přibude HK Lovosice B a HK Chomutov. Do začátku jarní sezóny je potřeba zapracovat na obraně 3:3 a 3:2:1, zlepšit přihrávky a zpřesnit střelbu. Kluci za poslední půlrok udělali velký pokrok a ze zmatené házené se začíná stávat koukatelná hra. Musíme pochválit účast minižáků. Ačkoliv jsou někteří až o čtyři roky mladší, než soupeři, nelze jim upřít bojovnost a snahu tvořit hru. V bráně pak patří velká pochvala Matěji Masojídkovi, který dokázal tým podržet velice pěknými zákroky.

Sestava:

Matěj Masojídek - brankář, Petr Kudrhalt, Josef Macht, Luděk Beran, Jakub Vilacký, Vojtěch Rys, Petr Hruška, Patrik Dzurojurko, Nicolas Líbal, Natálie Kučerová, Vít Světelský, Jonáš Bédy.