Mladší žáci vybojovali třetí místo na turnaji v Liberci

Mladší žáci vybojovali třetí místo na turnaji v Liberci

V sobotu 13. června se naši mladší žáci zúčastnili turnaje v Liberci a odvezli si skvělé třetí místo. Do Liberce přijelo svádět házenkářské souboje celkem devět týmů. TJ Slavoj Děčín startoval s patnácti hráči v náročnější skupině, i přesto dokázal soupeřům konkurovat a hrát vyrovnané zápasy.

Náš první zápas proti TJ Náchod byl odehrán ve spánkovém módu. Klukům sice šlapala obrana, ale útok byl doslova odchozen. Znatelně slabšímu soupeři jsme tedy podlehli rozdílem jedné branky. Další zápas se kluci již rozehráli a dokázali porazit starší tým z Liberce. S hráčsky vyspělým týmem z Jična, jsme drželi krok a z placu odešli bez ostudy s konečným výsledkem 5:9. Povinnost porazit Zruč a postoupit do hlavní části turnaje jsme nakonec splnili.

První zápas v hlavní části turnaje nás čekal proti týmu z Úval. Zápas byl celou dobu vyrovnaný a přetahovali jsme se o jednu branku. Bohužel jsme nedokázali využít výhody v posledních sekundách zápasu a vidina jednoho bodu se nám rozplynula po ztrátě míče. Poslední zápas se odehrál proti Libereckým 2008. Celé utkání jsme si drželi několika brankový náskok a až v posledních minutách zápasu jsme začali ztrácet. Naštěstí se nám podařilo udržet jednobrankový náskok a Liberecký tým mladších porazit.

Zejména v hlavní části turnaje byly zápasy vyrovnané. O konečném pořadí rozhodovala mini tabulka. Rozdíl mezi druhým až čtvrtým místem byl pouze v jedné brance a Slavoj tak obsadil třetí místo. Všechny hráče musíme pochválit. Viděli jsme krásné souboje jeden na jednoho a velkou chuť vyhrát. 

Tento turnaj byl tečkou za poněkud podivnou sezónou. Vyzkoušeli jsme hru proti týmům, se kterými se budeme od září potkávat na palubovce. Můžeme jen konstatovat, že nadcházející sezóna bude pro mladší a starší žáky velice zajímavá. Děkujeme organizátorům z Liberce za krásný turnaj, který jsme si všichni užili.

Další turnaj čeká Slavoj až v září, kdy se zúčastníme Házenkářského festivalu v Lovosicích.

Výsledky

  • TJ Slavoj Děčín x TJ Náchod 5:6
  • TJ Slavoj Děčín x Liberec Handball 2007 8:4
  • TJ Slavoj Děčín x HBC Jičín 5:9
  • TJ Slavoj Děčín x TJ Jiskra Zruč n/S 10:6
  • TJ Slavoj Děčín x Sokol Úvaly 6:7
  • TJ Slavoj Děčín x Liberec Handball 2008 8:7

Odehráno 1x15 minut bez poločasu a TO.

Konečné pořadí

  1. HBC Jičín A
  2. Liberec Handball 2008
  3. TJ Slavoj Děčín
  4. TJ Sokol Úvaly
  5. TJ Náchod A
  6. Liberec Handball 2007
  7. TJ Jiskra Zruč n/S
  8. HBC Jičín B
  9. TJ Náchod B

Soupiska: Petr KUDRHALT, David JANČÁREK, Filip ŠTĚPÁN, Václav TILLNER, Saša POCHVAN, Josef MACHT, Josef PROCHÁZKA, Tomáš ZÁVESKÝ, Vlastimil ŠKODA, Jiří KROMFORST, Čeněk STEINBACH, Jiří TOUFAR, Marek SÝKORA, Patrik DZUROJURKO a Kryštof LATISLAV

Trenérský doprovod: Stanislav MACHT, Petr MACHT, Tomáš JABLONICKÝ a Oldřich RYBÁŘ