O pohár města Mostu 2018

O pohár města Mostu 2018

Mladší žáci se zúčastnili turnaje "O pohár města Mostu".

Ve dnech 23. až 25. listopadu 2018 se mladší žáci zúčastnili turnaje "O pohár města Mostu".

Turnaje se účastnilo třináct týmů z celé ČR a Slovenska. Náš tým mladších žáků byl převážně sestaven ze zkušených hráčů mladšího žactva a hráčů z kategorie MINI. Na pomoc nám také přijeli tři kluci z Varnsdorfu. Tým na turnaji podával nevyrovnané výkony, kdy dokázal hrát krásnou házenou proti TOP týmům, jako je Dukla Praha, Tatran Stupava, a na druhou stranu ztrácet body se slabými soupeři. 

Hned na úvod turnaje nás čekal zkušený tým z Loun. Bohužel, hráči, kteří trénují v zimě v nevyhovujících školních tělocvičnách, nemohou konkurovat lounským hráčům, kteří mají celoročně k dispozici městskou sportovní halu. A tak jsme podlehli vysokému tempu soupeře v poměru 21:2. Dalším soupeřem byl Mělník, kde jsme předpokládali jasnou výhru. Hráči však kupili jednu chybu za druhou a celý zápas se tak s Mělníkem tahali o jednu branku. Nakonec jsme v posledních minutách ztratili míč a rychlý protiútok zpečetil výhru Mělníka 11:9. Bohužel poslední páteční zápas taktéž nebyl vítězným. Proti Lions Hostivice jsme hráli rovněž vyrovnanou hru, avšak nelze vyhrát když na hřišti je o dva hráče navíc (rozhodčí). Hostivicím jsme tedy podlehli těsně 12:11.

Sobota by se dala označit za nejvydařenějším dnem celého turnaje. Prvním sobotním soupeřem byla favorizovaná Dukla Praha. Na Duklu jsme zatáhli obranu a hráli vyčkávací házenou, kdy jsme drželi míč co možná nejdéle. Možná díky tomu se Dukla nedostala ani do jednoho rychlého protiútoku a nervózně kupila jednu chybu za druhou. Cca. do 18 minuty se zdálo, že s Duklou budeme remizovat, kdybychom však neudělali v obraně chybu, za kterou byla nařízená sedmička a dvojka. Náskok Dukly, po vstřelené sedmičce, jsme již nedokázali dohnat a opět jsme prohráli 12:9. Podobný scénář nastal proti dalšímu favoritu turnaje - Tatran Stupava ze Slovenska. Zde jsme opět hráli se zataženou obranou a disciplinovaně drželi míč a vyčkávali na vhodnou příležitost, jak překonat obranu. Opět pár chyb v nervózním závěru, stálo naše hráče vítězství. Za tyto dva zápasy zaslouží všichni hráči velkou pochvalu. Ve skupině jsme skončili jako poslední a bez jediného bodu.

V sobotu jsme navštívili mostecký aquapark. Dalo by se říci, že nás tato návštěva stála hodně sil. Večer nás čekal ještě jeden zápas s nejslabším týmem turnaje z Chomutova. Zde byli všichni hráči jako bez baterek a měli jsme co dělat, abychom Chomutov porazili a mohli hrát v neděli o lepší umístění.

V neděli nás už čekali jenom dva zápasy. První zápas ráno v 8:30 proti Úvalům jsme doslova prospali. Po výkonech, které jsme předvedli proti Dukle a Tatranu, jsme rozhodně měli na to, Úvaly minimálně potrápit. To se však nestalo a tak jsme se rozloučili s vidinou na deváté až desáté místo. 

Poslední zápas, o jedenácté až dvanácté místo, nás čekal proti Mělníku. Zde jsme konečně začali zase bojovat a Mělníku jsme vrátili páteční porážku. Prvních deset minut hráli hráči ze základu a s Mělníkem si doslova dělali co chtěli. Nakonec jsme nasadili do lajny méně zkušené hráče a Mělník porazili 6:13.

Všem hráčům děkujeme za účast. Tým se na turnaji rozhodně neztratil a k velkému úspěchu chybělo jenom to "fotbalové" štěstíčko. Další turnaje nás čeká 2. listopadu v Chomutově a po krátké pauze zajíždíme 19. ledna na přátelský turnaj do pražských Vršovic.

Výsledky

  • TJ Slavoj Děčín x Lokomotiva Louny 2:21
  • TJ Slavoj Děčín x Házená Mělník 9:11
  • TJ Slavoj Děčín x Lions Hostivice 07 11:12
  • TJ Slavoj Děčín x Dukla Praha 9:12
  • TJ Slavoj Děčín x Tatran Stupava 10:7
  • TJ Slavoj Děčín x HK Chomutov 9:6
  • TJ Slavoj Děčín x Sokol Úvaly 5:15
  • TJ Slavoj Děčín x Házená Mělník 13:6

Hráči: Hruška P., Mošnová A., Vilacký J., Líbal N., Masojídek M., Kouba J., Bédy J., Štěpán F., Rybář L., Sýkora M., Dzurojurko P., Procházka J. a Záveský T.

Tranérský doprovod: Jablonický T., Macht S. a Světelský L.