Proběhlo házenkářské soustředění 2019

Proběhlo házenkářské soustředění 2019

Ve dnech 24. až 30. srpna proběhlo Házenkářské soustředění 2019 v rekreačním středisku Poslův Mlýn.

Do rekreačního střediska Poslův Mlýn se v týdnu od 24. do 30. srpna sjelo na čtyřicet děti z oddílu házené TJ Slavoj Děčín a TJ Slovan Varnsdorf. Společné soustředění obou oddílů mělo nastartovat novou vzájemnou spolupráci v herní sezóně 2019/2020.

Soustředění se účastnily děti od šesti do třinácti let a mělo za úkol posílit nejen fyzickou zdatnost hráčů, ale také kolektiv obou oddílů. Letošní soustředění proběhlo bez zranění, větších konfliktů a celé se odehrálo v přátelském duchu. Hráči po celou dobu pobytu poctivě pracovali na zdokonalení svých házenkářských dovedností.

O zajištění tréninků se staralo celkem pět trenérů a o zdraví všech hráčů se postarala paní zdravotnice - za její příkladnou péči o zdraví hráčů a trenérů ji velice děkujeme!

Rekreační středisko nedisponuje zázemím pro házenou, a tak jsme se spíše soustředili na zvýšení fyzické zdatnosti hráčů. Během dne proběhly třífázový tréninky a starší žáci absolvovali každé ráno v sedm hodin čtyřkilometrový výběh lesem. Nejmenší děti měly tréninkový program sestaven z různých her. U starších dětí jsme do tréninků zařadili atletiku, posilování a občas i práci s míčem (driblink, přihrávku, střelbu). 

Během soustředění jsme absolvovali výlet k hradu Bezděz. K jeho vratům nás však zastavila vynikající zmrzlina u místní hospůdky. Na kopec se nakonec vyšplhalo jen čtveřice odolných a jeden trenér. 

Celé soustředění jsme ukončili večerním opékáním buřtíků, zpěvem a vyprávěním zážitků nejen ze soustředění.

Věříme, že letošní Házenkářské soustředění bylo super. Další termín soustředění již známe, bude od 15. do 22. srpna 2020.