Šesté místo mladších žáků na turnaji v Liberci

Šesté místo mladších žáků na turnaji v Liberci

Mladší žáci přijeli v neděli 27.6.2021 do Liberce v oslabené sestavě. Bohužel nás postihli zdravotní potíže dvou klíčových hráčů, ale i tak se turnaje zúčastnilo na šestnáct hráčů.

Pro hráče a trenéry se jednalo o první turnaj velké házené letošního roku. Dlouhá kovidová pauza se na hráčích značně podepsala, ale hrát házenou naštěstí nikdo nezapomněl. V Liberci startovalo deset týmů rozdělených do dvou skupin. Bohužel naše "B" skupina byla nabitá kvalitními družstvy a k boji o medaile jsme se nedostali. Hlavní aktéry bude ve spánku nejspíš ještě dlouho děsit zvuk cinknutí míče o tyč - kdybychom byli schopni proměnit veškeré šance, jistě by bylo umístění v základní skupině mnohem lepší. 

Skupinu o umístění jsme pojali tréninkově. Svoji šanci po většinu zápasu dostávali nevyhraní hráči. Zkušenější hráči trpělivě kontrovali z lavičky brankový náskok. Díky herní převaze nad soupeři jsme tuto skupinu vyhráli a umístili jsme se na konečném šestém místě.

Byli jsme mile překvapeni herním projevem některých hráčů. Například Honzík Kudrhalt - nejmladší hráč (osmiletý přípravkář); skvěle obstál na postu středové spojky, kde si s přehledem chodil pro soupeřův míč a v rychlých trhácích střílel jednu branku za druhou. Pochvalu si zaslouží všichni zúčastnění. Ve vysokých teplotách, které panovaly na hřišti, docházely velice rychle veškeré síly.

Liberecký turnaj ověřil aktuální herní formu týmu. Díky konfrontacím se soupeřem jsme si udělali obrázek, jak na tom kluci momentálně jsou a na čem je potřeba přes prázdniny pořádně zapracovat. Turnaj v této sestavě byl posledním. Polovina hráčů totiž odchází do kategorie staršího žactva. Tým však bude doplněn o dravé mladíky z kategorie mini. Další velký turnaj nás čeká až 3. září, kdy již tradičně navštívíme Házenkářský festival v Lovosicích.

Výsledky

Základní "B" skupina
TJ Slavoj Děčín x HBC Ronal Jičín "A" - 5:13
TJ Slavoj Děčín x ELP Jablonec n.N. - 12:6
TJ Slavoj Děčín x TJ Náchod - 10:12
TJ Slavoj Děčín x HBC Strakonice 1921 - 8:14

Skupina o umístění
TJ Slavoj Děčín x Sokol Kobilisy - 13:3
TJ Slavoj Děčín x HBC Ronal Jičín "B" - 12:8
TJ Slavoj Děčín x ELP Jablonec n.N. - 13:4
TJ Slavoj Děčín x HK Chomutov - 11:3

Sestava: Prokop Mikuláš, Tržil Eduard, Rogozinský Jakub, Michl Tomáš, Steinbach Čeněk, Procházka Josef, Krinert Vojtěch, Škoda Vlastík, Beran Luděk, Jančárek David, Dvořák Michal, Kudhralt Petr a Kudrhalt Jan. Brankáři: Valda Denis, Pochvan Saša, Macht Josef.

Trenér: Macht Stanislav
Asistenti: Macht Petr, Jablonický Tomáš
Statistik: Rybář Oldřich