Starší žáci budou hrát nejvyšší soutěž - Žákovskou ligu

Starší žáci budou hrát nejvyšší soutěž - Žákovskou ligu

Děčínští starší žáci si zahrají nejvyšší celostátní soutěž. Kluci dokázali postoupit do Žákovské ligy přímo z Ústecko krajské ligy starších žáků bez jediné porážky. Slavoj se tak zařadil mezi dvacet pět nejlepších klubů v ČR, jenž si zahrají tuto prestižní soutěž.

Žákovské ligy se účastní dvacet pět družstev z celé republiky. Do soutěže přímo postupuje třináct týmů z prvních míst v krajských soutěží. Dalších dvanáct míst obsadí týmy po absolvování kvalifikace.

Slavoj se bude Žákovské ligy účastnit historicky poprvé! Je to pro nás velký úspěch a známka toho, že se v Děčíně s dětmi a mládeží pracuje výborně. Přímý postup do soutěže byl jednou z naších hlavních priorit. Tým děčínských starších žáků se skládá z výborných hráčů. Kluci dřou skoro každý den, a to nejen v ústecké sportovní hale, ale i v posilovně či naběhávají kilometry s běžeckým pásem. Navíc se nám podařilo utvořit výborný kolektiv, který spolu tráví čas i mimo házenou.

První kolo žákovské ligy odehrajeme 10.12. ve Strakonicích. Druhé kolo se odehraje na „domácí“ půdě 22.1. v hale TJ Spartak Ústí nad Labem, kam chceme pozvat všechny naše příznivce.