Starší žáci potvrdili výkonnostní nárůst

Starší žáci potvrdili výkonnostní nárůst

V neděli 24.10. jsme se staršími žáky odehráli další kolo ligy Libereckého a Králove Hradeckého kraje.

Tým odjel na turnaj ve značně oslabené sestavě - ze soupisky šetnácti hráčů jelo pouze osm doplněno o dva mladší žáky.

Kluci poslední tři týdny tvrdě dřeli. Do tréninku jsme zapojili běžecké hrudní pásy a tak namísto tří tréninkových jednotek týdně mají ještě další individuální tréninky na zvýšení vytrvalosti. Dále jsme zapojili do tréninkového procesu kempy ve varnsdorfské sportovní hale. Celá třítýdenní snaha se na nedělním turnaji značně projevila. Týmy, které nás poráželi o třídu, měly již velké problémy. Bohužel s oslabenou střídačkou se nám nedařila koncovka a pár chyb z vyčerpání na konci zápasu nás v podstatě vždy stálo body.

TJ Slavoj Děčín x HBC Jičín (19:22)

Domácí tým nastupoval do utkání jako jasný favorit, ale při hře to tak nevypadalo. Slavoj celou dobu držel krok s Jičínem a tahal se s domácím družstvem o branku. Jičín hrál zataženou obranu 1:5 a nechal naší vysokou spojku (Filipa Štěpána) střílet z dálky. Děčín nasadil opět obranu 3:3, kterou jsme ladili na kempu ve Varnsdorfu, a jičínští pro ti ní dlouho hledali recept. Přetahování o branku však ukončil jičín v osumnácté minutě, kdy po sérii chyb dokázal Jičín nahnat tří brankový náskok a udržet si jej až do konce utkání. Z tohoto zápasu máme nejlepší dojem. Kluci předvedli velmi rychlou házenou a důraznou obranu. Konečný výsledek zápasu skončil ve prospěch Jičína 22:19.

TJ Slavoj Děčín x TJ Náchod (15:19)

Proti technicky slabšímu soupeři z Náchoda nám moc štěstí nepřálo. Dokázali jsme celkem snadno získávat míč, ale zvonkohra tyček trenérům jistě zní v uších ještě druhý den po zápase. S Náchodem jsme se celkem zbytečně tahali o branku až do závěru utkání. Opětovný sled chyb v útoku dokázal Náchod potrestat a to nakonec rozhodlo vzájemné klání. Kluky zde musíme pochválit za výbornou osobní obranu.

TJ Slavoj Děčín x Liberec Handball (14:18)

Naprosto stejný scénář jako v předešlých zápasech. Liberec očekával lehký průběh zápasu a lehký zisk bodů. Děčín s tím ale nesouhlasil a do osmnácté minuty vedl vyrovnaný souboj. Ve dvacáté čtvrté minutě jsme dokonce vedli o tři branky. Liberec nás však začal zase dotahovat a po timeoutu nás nakonec přehrál o čtyři branky. 

TJ Slavoj Děčín x Dvůr Králové (16:15)

Značně unavení hráči Děčína nastoupili, díky opětovně špatnému rozlosování, ihned po zápasu s Libercem do zápasu proti Dvoru Králové. Proti Dvoru jsme opět sehráli zbytečně vyrovnané utkání. Klukům došli veškeré sily a zmohly se jenom na důraznou obranu. Děčínští nakonec splnili povinnou výhru a odvezli si domu dva body.

Výkonnostní nárůst všech hráčů byl na turnaji znát. Kluci už vydrží hrát delší dobu v maximálním nasazení a hlavně hrají to co je učíme na tréninku. Škoda jen, že jsme měli velkou marodku - turnaj by pak probíhal v jiném duchu. Další akce nás čeká 19. až 21. listopadu, kdy snad v plné sestavě odehrajeme turnaj "O pohár primátora města Mostu".