Znovu jsme si zkusili házenou na písku

Znovu jsme si zkusili házenou na písku

Plážová házená - skvělá alternativa handballu, a my jsme si ji vyzkoušeli v Mostě.

V pátek 18.6. jsme se zúčastnili již 14. ročníku turnaje Beach Handball Most ve sportovně-rekreačním areálu Benedikt. Startovali jsme v kategoriích mini a mladší žactvo. Turnaje se zúčastnilo na dvacet družstev z celé ČR. Mezi startujícími nechyběla družstva z Ostravy, Havlíčkova Brodu, Loun, Lovosic a celky obou klubů domácího Mostu. Během dne se na hřišti uskutečnilo celkem sedmdesát utkání. Kategorie mini a mladších žáků mezi sebou soupeřily bez výsledků.

Oba týmy trénovali plážovku pouhý týden a to ještě na standartním hřišit. Nicméně na písku bylo vidět, že děti hru rychle pochopily a nebylo pro ně problém zvládnout jak akrobatické prvky, tak i taktické střídání a měnění brankářů do útoku a obrany. 

Během parného dne byla pro účastníky připravena autogramiáda mosteckýh hráček A-týmu. Horké hlavy pak přijeli zchladit vydatnou sprškou dobrovolní hasiči. A komu toto ochlazení nestačilo, šel se ještě vykoupat do jezera v areálu.

Házenou na písku jsme si všichni užili. Jsme rádi, že jsme si mohli znova zahrát tuto zajímavou alternativu házené a v nadcházející sezóně ji jistě přidáme do herního kalendáře všech družstev.