Děčínská školní liga miniházené, pokračuje i ve školním roce 2015/2016

Děčínská školní liga miniházené, pokračuje i ve školním roce 2015/2016

V Děčíně se od listopadu do června odehraje šest turnajů Děčínské školní ligy. Garantem ligy je TJ Slavoj Děčín, oddíl házené. Školní liga startuje za účasti sedmi škol z okresu Děčín a Ústí nad Labem.

V Děčíně začal projekt „Házená do škol“. Cílem tohoto projektu je možnost vyzkoušet si ideální sport pro děti na základních školách, a to díky jednoduché koncepci „hoď a běž a dej gól“. Házenkářské dovednosti mají tu výhodu, že jsou použitelné i v ostatních kolektivních sportech.

Na všech sedmi školách, které jsou zapojeny do projektu, byly v rámci výuky tělesné výchovy předvedeny ukázkové hodiny házené. Ohlas dětí i učitelů byl velmi pozitivní. Dle učitelů tělesné výchovy je házená velmi atraktivní hrou a to i pro základní školy s malou tělocvičnou.

První turnaj se uskuteční na ZŠ Vojanova, dne 6.11. 2015. Bude hrát celkem šest družstev v kategorii první až třetí ročník.

  • ZŠ Pěšina
  • ZŠ Libouchec
  • ZŠ Máchovo Náměstí
  • ZŠ Vojanova
  • ZŠ Tyršova
  • ZŠ Jílové

Druhý turnaj bude odehrán ve sportovní hale v Libouchci pro čtvrtou až pátou třídu.

Rádi bychom do konce roku uspořádali i třetí turnaj a to pro všechny děti ve sportovní hale v Děčíně.

Základní školy se mohou přihlásit do Děčínské školní ligy, kdykoliv během roku. Jedinou podmínkou je poskytnout své školní hřiště, či tělocvičnu, a mít školního trenéra (učitele tělesné výchovy), který vede družstva své školy v turnaji. Škola se zúčastní minimálně dvou turnajů v každém pololetí kalendářního roku. Ideální je, aby škola do turnaje nominovala dvě družstva. První družstvo sestavené z dětí z prvních až třetích ročníků. Druhé družstvo sestavené z dětí čtvrtých až pátých ročníků.

Autor: A.Č.