Házenkářský Festival 2023: Starší žáci

Házenkářský Festival 2023: Starší žáci

Letošní Házenkářský Festival se stal skvělým zážitkem nejen pro naše hráče. Turnaj nabídl vzrušující zápasy a emoce. Náš tým starších žáků se utkal s družstvy na výborné úrovni a obstál na výbornou.

Remíza s Horkou nad Moravou (14:14)

Náš turnaj začal zápasem proti týmu z Horky nad Moravou. Soupeř byl fyzicky i herně vyspělý, ale náš tým se jim rozhodně nevzdal. Celý zápas jsme bojovali a nakonec jsme dosáhli na remízu. Bylo to skvělé vítězství a silný impuls pro naše sebevědomí, ukazující, že jsme schopni konkurovat i silnějším týmům.

První vítězství nad TJ JM Chodov (14:13)

Následovalo první historické vítězství nad týmem TJ JM Chodov - v minulosti se nám tento tým nikdy nepodařilo porazit. Před zápasem jsme očekávali, že Chodov bude od začátku v jasném vedení, ale iciativa byla po celou dobu utkání na naší straně. Škoda jen nezvládnuté koncovky, kdy soupeř dokázal v posledních minutách stáhnout náš lehký náskok o tři branky.

Boj s Úvaly (8:24)

Bohužel jsme v dalším zápase proti týmu z Úval stačili jen prvních 10 minut než nám soupeř utekl. V zápase bylo i několik zranění a tak jsme raději nechali vyniknout kluky z lavičky abychom mohli důstojně odehrát zbytek turnaje. Někdy to prostě nejde podle plánu.

Snadná výhra nad Příbramí (19:15)

Druhý den jsme se setkali s týmem z Příbramy a tentokrát to nebylo žádné překvapení. V tomto zápase jsme opět nechali vyniknout kluky z druhé lajny. Hráči hravě porazili soupeře a získali další důležité body do tabulky.

Dramatický závěr proti Lovosicím (7:9)

Náš poslední zápas v základní skupině byl proti týmu z Lovosic. Bylo to více než vyrovnané derby, ale protentokrát mělo o trochu více štěstí lovosické "Béčko". Skončili jsme čtvrtí v naší skupině, i když jsme měli stejný počet bodů jako Horka. Chybělo nám jen pět branek, abychom postoupili do bojů o vyšší umístění.

Boj o 13. až 16. místo

Do boje o 13. až 16. místo jsme nastoupili proti týmu z Jablonce. Po celou dobu hry jsme drželi náskok a nakonec jsme Jablonec porazili výsledkem 11:10. To nám umožnilo postoupit do boje o 13. až 14. místo. O konečné umístění v turnaji jsme bojovali s týmem z Liberce. Liberec hrál tvrdou a dynamickou házenou, stejně jako my. Nakonec rozhodlo více chyb na naší straně - vzájemné střetnutí skončilo výsledkem 13:16 a obsadili jsme 14. místo z 24. možných.

Překvapení turnaje

Naši starší žáci nás skutečně překvapili. Od týmu, který byl značně omlazen, jsme nečekali žádné větší úspěchy a už vůbec ne odehrání vyrovných zápasů s týmy, jenž jsou známí svou vysokou házenkářskou kvalitou. Chceme poděkovat našemu fanklubu z řad rodičů, dorostenců a jejich doprovodu za skvělou podporu. Atmosféra celého Házenkářského festivalu byla úžasná!

Celkově jsme si na Házenkářském Festivalu 2023 užili skvělý sportovní zážitek a doufáme, že budeme moci přinést ještě více úspěchů v budoucnu.

Všechny výsledky https://www.sportnect.com/cs/events/hazenkarsky-festival-lovosice-2023/pages/vysledky-16bf20